Diensten Tarieven Over Mij Contact
Klaar voor de Toekomst!

4 Tips tegen traag internet

Veel mensen hebben wel eens last van een haperende WiFi verbinding. Het is erg vervelend als je lang moet wachten tot je Netflix, Youtube of Formule 1 laadt. Voordat je een professional inschakelt zijn er een paar dingen die je zelf kan proberen. Hieronder kun je 4 Tips vinden die je internetsnelheid of bereik kunnen verbeteren.

Herstart je modem/router

Haal voor ca. 10 seconden de stekker van de modem/router uit het stopcontact, en stop deze er weer terug in. Wacht ongeveer 5 minuten voordat alles helemaal opgestart is.

Het kan ook voorkomen dat je modem/router verouderd is. De technologie erachter ontwikkeld namelijk in een rap tempo. Een nieuwe modem/router kan namelijk veel in snelheid verschillen. Na 6 jaar is het daarom aan te raden om deze te vervangen.

Check alle internetkabels

Kijk of alle internetkabels goed in de Router/modem zitten. Zijn de kabels misschien beschadigd? Kijk dit even na.

Het kan in sommige gevallen voorkomen dat de kabels verouderd zijn. In dat geval kan de kabel niet genoeg data doorgeven; het is te vergelijken met een te drukke snelweg.

Voorkom verstoringen

De precieze plek van je modem/router is belangrijk. Soms werkt de wifi-verbinding niet goed, omdat andere apparaten het signaal verstoren. Modems/Routers hebben de neiging om signalen naar beneden te verspreiden, dus het is het beste om de router van de grond te monteren om de dekking te maximaliseren. Zet hem bijvoorbeeld hoog op een boekenplank of hang hem op een onopvallende plek aan de muur.

Probeer andere elektronische apparaten zoals een magnetron of wasmachine te vermijden, omdat deze kunnen storen met je modem/router.

laptop, tablet and iphone

Probeer een ander apparaat

Met oudere apparaten, bijvoorbeeld een 5 jaar oude laptop, haal je vaak niet de internetsnelheid van je abonnement. Dit kun je testen.

Ben je op zoek naar een nieuwe computer, telefoon of tablet? Ook voor advies kun je bij Digidom terecht!


Liever een professional laten doen?

Open Chat

Een trage computer

Vervelend…. Er zijn verschillende factoren die een trage pc kunnen veroorzaken. Je besturingssysteem heeft de taak om de allerlei programma’s en onderdelen aan te sturen, zoals de processor en het geheugen. Er zijn dus ook een groot aantal dingen die de prestaties van je computer kunnen verminderen. De belangrijkste oorzaken van een trage computer komen er meestal op neer dat de processen van je pc inefficiënt worden gebruikt.

Vaak hebben de problemen één van de volgende oorzaken:

Wat is de oplossing?

Er zijn eigenlijk twee opties bij een trage computer:

  1. Een software fix
    • De computer wordt gecontroleerd en geoptimaliseerd door de computer efficiënter te laten werken. Afhankelijk van het probleem, kan dit het verwijderen van virussen zijn, of juist bepaalde programma’s en onderdelen stopzetten.
  2. Een hardware fix
    • De computer zal een nieuw onderdeel krijgen zoals een harde schijf, RAM of juist een nieuwe processor. Het kan natuurlijk ook verstandig zijn om voor een gloednieuwe pc te gaan, die is afgestemd op jouw behoeften.

Hoe dan ook is het verstandig om er een professional na te laten kijken, als je er zelf niet uitkomt.


Open Chat

Social Media Marketing

Website Onderhoud

Contact
Whatsapp:
06-19704090

Email:

KVK-nummer:
78273668


Open Chat
Hulp nodig?
Digidom:
Hey!
Hoe kan ik je helpen? 😃