Diensten Tarieven Over Mij Contact
Klaar voor de Toekomst!

4 Tips tegen traag internet

Veel mensen hebben wel eens last van een haperende WiFi verbinding. Het is erg vervelend als je lang moet wachten tot je Netflix, Youtube of Formule 1 laadt. Voordat je een professional inschakelt zijn er een paar dingen die je zelf kan proberen. Hieronder kun je 4 Tips vinden die je internetsnelheid of bereik kunnen verbeteren.

Herstart je modem/router

Haal voor ca. 10 seconden de stekker van de modem/router uit het stopcontact, en stop deze er weer terug in. Wacht ongeveer 5 minuten voordat alles helemaal opgestart is.

Het kan ook voorkomen dat je modem/router verouderd is. De technologie erachter ontwikkeld namelijk in een rap tempo. Een nieuwe modem/router kan namelijk veel in snelheid verschillen. Na 6 jaar is het daarom aan te raden om deze te vervangen.

Check alle internetkabels

Kijk of alle internetkabels goed in de Router/modem zitten. Zijn de kabels misschien beschadigd? Kijk dit even na.

Het kan in sommige gevallen voorkomen dat de kabels verouderd zijn. In dat geval kan de kabel niet genoeg data doorgeven; het is te vergelijken met een te drukke snelweg.

Voorkom verstoringen

De precieze plek van je modem/router is belangrijk. Soms werkt de wifi-verbinding niet goed, omdat andere apparaten het signaal verstoren. Modems/Routers hebben de neiging om signalen naar beneden te verspreiden, dus het is het beste om de router van de grond te monteren om de dekking te maximaliseren. Zet hem bijvoorbeeld hoog op een boekenplank of hang hem op een onopvallende plek aan de muur.

Probeer andere elektronische apparaten zoals een magnetron of wasmachine te vermijden, omdat deze kunnen storen met je modem/router.

laptop, tablet and iphone

Probeer een ander apparaat

Met oudere apparaten, bijvoorbeeld een 5 jaar oude laptop, haal je vaak niet de internetsnelheid van je abonnement. Dit kun je testen.

Ben je op zoek naar een nieuwe computer, telefoon of tablet? Ook voor advies kun je bij Digidom terecht!


Liever een professional laten doen?

Open Chat

Social Media Marketing

Website Onderhoud

Contact

Oei! Je hebt het maximaal aantal inzendingen bereikt.

Probeer het via support@digidom.nl

Whatsapp:
06-19704090

Email:

KVK-nummer:
78273668


Open Chat
Hulp nodig?
Digidom:
Hey!
Hoe kan ik je helpen? 😃